Banii pe înțelesul întregii familii

1000 de copiii din școlile din Brașov, București, Cluj, Sibiu, Alba Iulia participă la piesa de teatru Mimi și afacerile, apoi la ateliere. Mulțumim voluntarilor și coordonatorilor locali ai proiectului!

Copilul tău vrea obiecte pe care odată ce le are le folosește doar o zi? Sau poate vrea mai mulți bani de buzunar? Tu însăți, ca mamă, te afli de multe ori în situația de a nu înțelege unde dispar banii de la o lună la alta?

50% dintre români iau credite fără a studia ofertele comparativ, doar 40% știu ce înseamnă un card de debit, în timp ce 75% dintre români nu știu ce înseamnă descoperirea de cont – arată rezultatele unui studiu realizat de Asociația Română a Băncilor. Aceste cifre se traduc de fapt prin lipsa educației financiare a adulților, care de fapt ar fi util a fi începută la vârste cât mai fragede.

Business Kid este un program de educație financiară pentru întreaga familie.

Copiii vor învăța prin teatru, joc și joacă, dar și prin ateliere practice cum se câștigă banii, cum se cheltuie, cum se economisesc, cum și cui se pot dona, dar și ce înseamnă nevoi și dorințe și diferența dintre acestea. Părinții vor deprinde prin exerciții practice modul în care se împart veniturile într-o lună pe diverse categorii de cheltuieli și vor exersa împreună cu copiii aceste obiceiuri. Toate acestea prin intermediul unei cărți de povești, a unei piese de teatru și a unor ateliere susținute la clasă.

Etapa 1. Copiii și părinții sunt informați de către proprii învățători despre existența acestui program.

Etapa 2. Copiii participă la activități, derulate sub formă de piese de teatru și ateliere practice cu fișe tematice atașate unor povești, sub îndrumarea voluntarilor noștri.

Întreg programul este conceput ca fiind o serie de povești ancorate în realitatea curentă. Stați aproape, surprizele sunt pe cale a fi dezvăluite!